Logo d'Entomobio

Insectenkweker

sinds 2014


Entomobio werd in 2014 opgericht door Antoine Mariage, actieve partner. Sindsdien heeft Antoine een proces ontwikkeld en geperfectioneerd voor het kweken van meelwormen (Tenebrio Molitor) insecten en het produceren van een poeder van hun larven, rijk aan eiwitten en ideaal uitgebalanceerd aan aminozuren, vitamines en goede vetten.

Meelwormen
BIIF Logo (Belgian Insect Industry Federation)

Actief lid van de BIIF


Wij zijn sinds 2018 actief lid van de BIIF (Belgian Insect Industry Federation).

Erkend door het FAVV

Entomobio produceert en verkoopt uitsluitend voor menselijke consumptie, onder goedkeuring van het FAVV (Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen) sinds 2019.

FAVV Logo (Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen)

DE Europese referentie


Onze verticale boerderij is DE Europese referentie in het kweken van meelwormen voor het dossier "Novel Food" dat bij de EU is ingediend om insecten als voedsel voor mensen te promoten.

Via het BIIF zijn inderdaad drie "Novel Food"-dossiers ingediend bij de EFSA (European Food Safety Agency), waarvan de meest geavanceerde Tenebrio Molitor (TM) betreft. Als enige Belgische boerderij die zich bezighoudt met menselijke voeding met TM-wormen, ligt onze fokkerij aan de basis van alle analyses die zijn uitgevoerd om te voldoen aan de EFSA.

EFSA Logo (European Food Safety Authority)

Ons team


Entomobio werd in 2014 opgericht door Antoine Mariage en ziet zijn team in 2019 versterkt met de komst van Xavier Leseultre.

Drie jaar later kwam Robin Nef in augustus 2022 bij het bedrijf.

Antoine Mariage

Antoine Mariage

Ik ben de manager van Entomobio en de initiatiefnemer van dit project. Dankzij mijn wil om te leren en te ontdekken, begon ik aan dit waanzinnige avontuur om meelwormen te produceren voor menselijke consumptie. Ik luister altijd naar anderen omdat iedereen, met zijn kwaliteiten en gebreken, een uniek gezichtspunt heeft dat mij in staat stelt dingen te verbeteren en anders te zien, zowel in het dagelijks leven als in mijn beroepsactiviteit.

Xavier Leseultre

Xavier Leseultre

Ik ben verantwoordelijk voor de cijfers voor Entomobio. Nadat ik Antoine en zijn gekke idee had ontmoet, sloot ik me onmiddellijk aan bij het project en een nieuwe vriendschap was geboren. Door mijn ervaring in de industrie richt ik me op alle administratieve zaken en het contact met klanten. Ik geef mijn kennis door aan ons werkteam en ben er altijd als er hulp nodig is. Ik ben blij om mij te investeren in dit project, dat mij na aan het hart ligt gezien zijn ecologische, altruïstische en maatschappelijke dimensie.

Robin Nef

Robin Nef

Ik ben de productie- en projectmanager bij Entomobio. Eigenlijk doe ik van alles een beetje. Na het afronden van mijn afstudeerstage bij Entomobio, zag ik mezelf niet anders werken dan bij Antoine en Xavier. Ik maak nu deel uit van deze kleine familie van insectenkwekers die een nobel doel verdedigen in lijn met mijn waarden. We kunnen trots zijn om te strijden voor dit project dat tegemoet komt aan de groeiende behoefte aan dierlijke eiwitten met behoud van onze prachtige planeet.

Bos van bovenaf

Contact


Bent u geïnteresseerd in onze producten? Neem contact met ons op!