Logo d'Entomobio

Onze waarden

Bij Entomobio geloven we in sterke kernwaarden om u de best mogelijke producten aan te bieden.

Entomobio gebouwen

LOKAAL

LOKAAL

Wij geven de voorkeur aan Belgische leveranciers, zowel voor het meelwormenvoer als voor de apparatuur. Als dit voor bepaalde apparatuur niet mogelijk is, wenden wij ons tot Franse of Nederlandse leveranciers.

MILIEU

MILIEU

Deze benadering van insectenkweek is ontstaan om de ecologische impact te verminderen in vergelijking met de traditionele productie van dierlijke eiwitten. Onze veredeling zorgt voor een drastische vermindering van de benodigde hulpbronnen in vergelijking met andere traditionele veredeling, en valoriseert ook het afval. Bij Entomobio wordt niets weggegooid.

LEREN

LEREN

We bevinden ons in een nieuwe bedrijfssector, we moeten elk fase van onze productie ontdekken, leren en beheersen om te voldoen aan de kwaliteits- en hygiëne-eisen van onze klanten.

GEZELLIGHEID

GEZELLIGHEID

In dezelfde geest als de eerlijkheid streven we naar het creëren van een goede sfeer en goede relaties met alle actoren van deze fokkerij om in de best mogelijke omstandigheden te kunnen werken.

TRANSPARANTIE

TRANSPARANTIE

Wij hechten waarde aan een directe en eerlijke relatie met onze medewerkers en met onze klanten om zo goed mogelijk op hun behoeften te kunnen inspelen.

DUURZAME
ONTWIKKELING

DUURZAME
ONTWIKKELING

In symbiose met het milieu werken we aan het minimaliseren van onze impact (terugwinning van afval, beperking van energieverbruik, enz.) op de samenleving en de planeet om een vreedzame toekomst te behouden voor de volgende generaties.

Insecten om de planeet te redden

Momenteel is de belangrijkste eiwitbron in de moderne voeding afkomstig van vee, zoals runderen, pluimvee en varkens. Deze veeteelt is verantwoordelijk voor de grootste wateronttrekking op aarde, maar ook voor het grootste waterverlies aan het milieu, neemt grote stukken land in beslag en is een van de grootste producenten van methaan in de atmosfeer, een krachtig broeikasgas.

Er zijn eiwitten van plantaardige oorsprong die bepaalde voedingsbelangen hebben (voornamelijk soja), maar in de komende decennia kan een ander type eiwit worden gebruikt om schade aan het milieu te beperken: eiwitten van insecten.

Infographic over het gebruik van middelen om dezelfde hoeveelheid rundvlees te produceren als meelwormen